Selecteer een pagina
Lezing Jolien Janzing  ‘Audrey & Anne’

Lezing Jolien Janzing ‘Audrey & Anne’

Jolien Janzing beschrijft in haar recentste boek ‘Audrey & Anne’ de raakpunten en overeenkomsten tussen Audrey Hepburn en Anne Frank, gestoeld op gedegen onderzoekswerk. Audrey en Anne zijn niet alleen in het jaar 1929 geboren, maar beleefden de oorlog in Nederland op hetzelfde tijdstip: Audrey Hepburn in Arnhem en Anne Frank in Amsterdam. Met dit verschil: Audrey leefde in vrijheid, Anne op een onderduikplek.
Lezing Rudi Boelen ‘De 7 levens van Anne Frank’

Tijdens deze lezing kwam je meer te weten over het leven van Anne, de omstandigheden van de jaren ’30, de verschrikking van de Holocaust, de betekenis van Anne nu en voor opvoeding en onderwijs.

Spreker Rudi Boelen is pedagoog-docent aan de lerarenopleiding ‘bachelor lager onderwijs’ van de UC Leuven-Limburg (www.ucll.be) waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de opleidingsonderdelen over diversiteit, kinderrechten, herinneringseducatie, omgaan met kansarmoede, reflecterend leren. Hij is ook promotor van de Techniek-en wetenschapsacademie te Houthalen.

Naast zijn opdracht in UCLL is hij ook voorzitter van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk vzw (secundair onderwijs) en actief in het Vlaams Lassaliaans Perspectief.

Als vrijwilliger is hij natuurgids en cleantech-ambassadeur. Verder geeft hij lezingen en werkte mee aan nascholingen over techniek op school en over kinderrechten wereldwijd.

Kerstpakketten  2017

Kerstpakketten 2017

Lions Club Tienen sloot zijn 50ste verjaardag af in de pakhuizen van Blankedale, waar 53 leden van de Lions wel 200 kerstpakketten klaarmaakten voor de minderbedeelden.

“We hebben hier de ideale locatie met alle voorzieningen voor het inpakken met zelfs transportbanden en heftrucks”, zegt voorzitter Paul Govaers.

De leden van de Lions Club, samen met hun partners stelden 200 pakketten met niet bederfbare eetwaren samen. Elk pakket heeft een waarde van 50 euro. Daaraan werd ook nog 900 liter ice tea toegevoegd.

”De pakketten worden verdeeld door ‘Bezorgd om Mensen’ en ‘Mensen in Nood’, organisaties die weten wie hulpbehoevend is. Hiermee hebben we de laatste actie van ons kalenderjaar en de 50ste verjaardag gehad. Ons hoogtepunt was zeker het reuzenrad naar Tienen halen en de gratis optredens op de Grote Markt. Deze afsluiter is bovendien onze 25ste inpakactie”, zegt de trotse voorzitter. De pakketten kosten 10.000 euro en Lions Club schonk doorheen het jaar nog eens vijfmaal 10.000 euro aan het Prieeltje, Tievo, Huis in de Stad, Huize Levenslust en Sociaal verhuurkantoor Woonrecht Tienen. “We gaan volgend jaar door op ons elan met een exclusieve tentoonstelling van Anne Frank midden februari. Die zal overigens voor het eerst te zien zijn in Vlaanderen. We hebben al 250 gereserveerde bezoeken kunnen vastgeleggen alsook een bezoek van alle Tiense scholen”, besluit Paul Govaers.