Selecteer een pagina
Bestuurswissel 2019-2020

Bestuurswissel

Op zaterdag 22 juni vond de bestuurswissel bij Lions Club Tienen plaats in faculty club Leuven. Inkomend voorzitter Albert Husniaux neemt de fakkel over van Guy Boncher en dit voor 2 werkingsjaren.

Lezing Jolien Janzing  ‘Audrey & Anne’

Lezing Jolien Janzing ‘Audrey & Anne’

Jolien Janzing beschrijft in haar recentste boek ‘Audrey & Anne’ de raakpunten en overeenkomsten tussen Audrey Hepburn en Anne Frank, gestoeld op gedegen onderzoekswerk. Audrey en Anne zijn niet alleen in het jaar 1929 geboren, maar beleefden de oorlog in Nederland op hetzelfde tijdstip: Audrey Hepburn in Arnhem en Anne Frank in Amsterdam. Met dit verschil: Audrey leefde in vrijheid, Anne op een onderduikplek.
Lezing Rudi Boelen ‘De 7 levens van Anne Frank’

Tijdens deze lezing kwam je meer te weten over het leven van Anne, de omstandigheden van de jaren ’30, de verschrikking van de Holocaust, de betekenis van Anne nu en voor opvoeding en onderwijs.

Spreker Rudi Boelen is pedagoog-docent aan de lerarenopleiding ‘bachelor lager onderwijs’ van de UC Leuven-Limburg (www.ucll.be) waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de opleidingsonderdelen over diversiteit, kinderrechten, herinneringseducatie, omgaan met kansarmoede, reflecterend leren. Hij is ook promotor van de Techniek-en wetenschapsacademie te Houthalen.

Naast zijn opdracht in UCLL is hij ook voorzitter van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk vzw (secundair onderwijs) en actief in het Vlaams Lassaliaans Perspectief.

Als vrijwilliger is hij natuurgids en cleantech-ambassadeur. Verder geeft hij lezingen en werkte mee aan nascholingen over techniek op school en over kinderrechten wereldwijd.